Onze nieuwe website is gelanceerd en dat vieren we met 10% korting op alle produkten t/m 31 maart!

Over Second Hand HP

Wie zijn we

Second Hand HP (Hardware & Printers) is het onderdeel van TCOP BV dat zich bezighoudt met het afhandelen van de hardware die door TCOP BV wordt aangeleverd. Wij zijn toonaangevend in gebruikte printers en IT-hardware van goede kwaliteit. Wij werken met de top 50 bedrijven van Nederland en garanderen daarom deze tweedehands printers en hardware.
Second Hand HP heeft in 2017 bijna 7.000 printers, multifunctionals (MFP) en scanners geproduceerd, waarvan 80 % voor de Nederlandse markt, 15 % voor de Europese markt en 5 % voor export buiten Europa

TCOP BV heeft voor het 7e jaar op rij de FD Gazelle gewonnen (2014,2015,2016,2017,2018,2019 en 2020)!

Ieder jaar reikt Het Financieele Dagblad de FD Gazellen Awards uit aan bedrijven die ten minste 20% in omzet zijn gegroeid over de afgelopen drie boekjaren. Bovendien zijn de FD Gazellen in het laatste jaar van de onderzochte periode winstgevend. Dit jaar zijn de regels aangescherpt en is de ondergrens van de omzet verhoogd. Om mee te kunnen doen is een minimumomzet van €250.000 vereist. De drie omzetcategorieën zijn nu: klein (€250.000 tot €2 mln), middelgroot (€2 mln tot €10 mln) en groot (meer dan €10 mln). Verder is de rangschikking aangepast. Naast omzetgroei wordt dit jaar ook de groei van het personeel en de winstmarge meegewogen

FD gazellen

Wat Second Hand HP doet

 • Second Hand HP registreert en test alle hardware.
 • Alle kenmerken van de vorige eigenaar worden verwijderd (zoals asset ID, gegevens op harde schijven, IP adressen, Gateway en SMTP-adressen en adresboeken).
 • Daarna wordt gekeken of de hardware geschikt is voor hergebruik of gerecycled moet worden.

Door onze transparantie over de printers (tellerstanden, bouwjaar, tonerstanden en eventuele overige informatie) weet u vooraf wat u koopt. Al deze gegevens kunt u op onze website bekijken.

Onze aangeboden hardware komt voornamelijk van grote Nederlandse (internationaal opererende) bedrijven en was tot het moment van overdracht volledig operationeel en zeer goed onderhouden. Wij zorgen voor de ecologisch verantwoorde afvoer van overbodige IT-hardware. De printers kunnen bijvoorbeeld zijn vrijgekomen als gevolg van bezuinigingen of het halen van CO2-doelstellingen. Op dit moment zijn we bezig met het implementeren van ISO 9001 (kwaliteit) en ISO 14001 (milieu).

Alle hardware op onze website komt in aanmerking voor hergebruik

De onderdelen op onze website komen meestal uit afgekeurde hardware, waarvan enkele onderdelen goed bruikbaar zijn. U kunt hierbij denken aan ladenbakken, frontjes, displays, printplaten, netwerkkaarten, harddisks.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

TCOP BV streeft naar duurzaam ondernemen

"Duurzaam Ondernemen is bij alle bedrijfs- beslissingen zowel het streven naar een hoger bedrijfsrendement als de kansen benutten voor een beter milieu, het welzijn van de medewerkers en de maatschappij. Het gaat om activiteiten die een stap verder gaan dan waartoe de wet verplicht, vanuit maatschappelijke betrokkenheid en een toekomstgerichte visie."Naast het feit dat TCOP BV uit commercieel oogpunt stimuleert om IT-hardware zo goed mogelijk te hergebruiken en/of te recyclen, geven we ook op andere wijze vorm aan duurzame oplossingen.

 • Mensen die in de WAJONG, WAO, VUT, WW, ZW of bijstand zitten bieden wij de mogelijkheid bij ons te werken. Wij hebben op dit moment verschillende parttimers met deze achtergrond in dienst.
 • Wij vinden het belangrijk om rekening te houden met de mogelijkheden en de kansen van onze medewerkers.
 • TCOP BV biedt diverse opleidingen aan om iedereen te kunnen laten groeien binnen onze organisatie.
 • Ons nieuwbouwpand is volledig voorzien van vloerverwarming (kantoren en magazijnen). Dit levert mede door de zeer goede isolatie een uitstekend rendement.
 • De kantoren en toiletgroepen zijn voorzien van verlichting met bewegingssensoren en tijdschakelaars.
 • Het binnengekomen verpakkingsmateriaal zoals papier, dozen, noppenfolie en piepschuim wordt hergebruikt.
 • TCOP BV probeert haar eigen afvalstromen zoveel als mogelijk te beperken.
 • TCOP BV steunt onder meer de voedselbank en de cliniclowns.

Wij bankieren bij de Triodosbank. Deze bank hanteert o.a. de volgende criteria:
"Wij doen alleen zaken met organisaties die een gezond milieu en gezonde natuur ondersteunen. U kunt hierbij denken aan duurzame energieprojecten, maar ook aan biologische landbouw. Recyclingbedrijven en -projecten voor het behoud van de natuur komen ook aan bod."

Financieel

TCOP BV is zeer solvabel. Dit betekent dat wij geen financieringen hebben en dus ook niet afhankelijk zijn van banken. Al onze activa (zoals voorraad, machines en wagenpark) zijn in eigen bezit. Wij investeren ons vermogen in personeel, startende en kleine bedrijven. Dit heeft ook te maken met onze filosofie hoe wij maatschappelijk verantwoord ondernemen interpreteren.


We zijn in 2010 begonnen in een Shurgard magazijn en inmiddels drie keer verhuisd vanwege de groei.

Tcop BV is organisch gegroeid van een magazijn van 80 m2 in 2010 naar meer dan 1000 m2 in 2013 en we zijn nog steeds aan het uitbreiden. We zijn er bijzonder trots op hoe we maatschappelijk verantwoord ondernemen en groei kunnen combineren!

Ons credo: "Wie niet kan delen, kan ook niet vermenigvuldigen". Simpel, maar waar!

Verhuizing in juni 2015

Second Hand HP is 16 juni 2015 verhuisd naar haar nieuwbouwpand in Houten. Deze stap is het gevolg van de constante groei en wij zijn zeer verheugd dat we dan alles onder één dak hebben. Naast een grotere opslagruimte met meerdere laad- en losdeuren, hebben we ook een ontvangstruimte waar u comfortabel kunt wachten op uw bestelling.

Oktober 2017: de laatste doorbraak. De extra magazijnruimte is opgeleverd en we hebben nu 1500m2 aan opslag en 300m2 aan kantoor en service ruimtes.